Jouw woonkamer groter maken; kleur, inrichting en verlichting helpen!

Oogt jouw woonkamer te klein? Dan is het vaak lastig te verkopen. Mensen zijn vaak op zoek naar zo groot mogelijke ruimtes. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs waarmee je jouw kamer groter kunt laten lijken!

Kleur
Om zoveel mogelijk licht te laten weerkaatsen, kun je de muren het beste in lichte kleuren verven. Lichte kleuren ogen ruimtelijk, donkere kleuren laten de muren op je af komen. Tevens is het beter grote kleurcontrasten te vermijden. Om nog een stapje verder te gaan kun je de plinten in een lichtere kleur verven dan de muur. Hierdoor lijkt het of de muur nog verder weg staat.

licht

Verlichting
Om de kamer breder te laten worden kun je het beste alle staande lampen op de muur richten. Dit zal in de avond het ruimtelijke effect vergroten.

Is het juist een laag plaffond wat voor minder ruimte zorgt, dan is het beter alle spotjes op het plafond te richten. Een hanglamp is in dit geval geen goed idee. Dit zal het plafond juist verder naar beneden haalt.

Spiegels
Het is niet de bedoeling om je huis op een spiegelpaleis te laten lijken. Maar als je een aantal spiegels op een slimme plek plaatst, kan dit een enorm ruimtelijk effect hebben. Niet alleen laten spiegels een kamer visueel groter lijken, ze weerkaatsen ook het licht, waardoor de kamer nog groter lijkt.

Meubels
Het lijkt misschien logisch om in een kleine kamer kleine meubels te gebruiken. Echter is het beter om grote meubels te nemen. Kleine meubels geven een rommelig effect. Beter kun je een aantal kleine meubels vervangen door n groot meubelstuk. Door de bank(en) en stoel(en) diagonaal in de kamer te zetten creer je langere lijnen die de kamer ook groter doen lijken.Gegroet, vanBrameda,
Branco - Merijn - Daan

Lees andere Column's